jueves, 25 de mayo de 2023

El Corral de l'Acampament (Peníscola)

Es tracta d'un corral bastant peculiar per la distribució del seu espai interior amb una superfície inferior als 400 metres quadrats, disposant d'una planta semi-rectangular, de la qual sobreïx una construcció.

La seua entrada està rematada amb tres pedres esmolades de manera natural adossades amb argamassa. Les paridores es distribueixen al llarg de la part nord i oest, així com l'interior es troba conformat per quatre patis, de xicoteta grandària, cadascun diferent i que a través d'arcs ben treballats connecten amb l'àrea coberta.

 


La zona de la paridora conserva part de la seua teulada i bigues. Just en el que és la part d'accés (en el lateral oposat a l'antiga casa del pastor), apareix una altra construcció que és posterior, i que serveix com l'anterior per a acollir a aquest, preservant encara la seua ximeneia, la teulada a una aigua, a banda d'una finestra que permet l'entrada de llum natural i un espai per a poder descansar, a més de les restes d'alguns elements que bé per a penjar o com prestatgeries, servirien perquè es depositaren els objectes del treballador, i que d'aquesta manera no entraven en contacte amb el sòl. Al costat d'aquest espai es troba un xicotet aljub que serviria perquè el corral comptara amb una reserva d'aigües pluvials.

David Gómez de Mora

davidgomezdemora@hotmail.com

Mi foto
Profesor de enseñanza secundaria, con la formación de licenciado en Geografía por la Universitat de València y título eclesiástico de Ciencias Religiosas por la Universidad San Dámaso. Investigador independiente. Cronista oficial de los municipios conquenses de Caracenilla, La Peraleja, Piqueras del Castillo, Saceda del Río, Verdelpino de Huete y Villarejo de la Peñuela. Publicaciones: 25 libros entre 2007-2024, así como centenares de artículos en revistas de divulgación local y blog personal. Temáticas: geografía física, geografía histórica, geografía social, genealogía, mozarabismo y carlismo local. Ganador del I Concurso de Investigación Ciutat de Vinaròs (2006), así como del V Concurso de Investigación Histórica J. M. Borrás Jarque (2013).