lunes, 29 de mayo de 2023

Corral de les Roquetes (Peníscola)

Aquesta construcció es troba en un estat ruïnós, degut segurament a la seua antiguitat. Se situa a uns 450 metres del Corral del Pelat, i encara que els vestigis que es mantenen en peu es troben en mal estat, a tenor de les restes de la seua planta quadrada, podem intuir que aquesta tenia una superfície superior als 300 metres quadrats.

Manca per la seua mala conservació d'una part important de la edificació, per la qual cosa a simple vista només podem intuir algunes seccions, situant-se les zones cobertes en la part superior, tal com solem veure en aquest tipus d'obres. El pati estava partit en dues seccions, comunicades en la part alta de la vessant amb les paridores corresponents. La casa del pastor era de sostre de mitja volta, tal com s'intueix per l'arrancada de la resta de paret que es conserva. El corral es troba clavat en la lloma d'una muntanya, discorrent per la seua zona baixa un barranc. En la paret que delimita les paridores, apreciem un espai obert que podria servir com un "contaor" o punt de pas per al bestiar d'una part a l'altra.

 David Gómez de Mora

davidgomezdemora@hotmail.com

Mi foto
Profesor de enseñanza secundaria, con la formación de licenciado en Geografía por la Universitat de València y título eclesiástico de Ciencias Religiosas por la Universidad San Dámaso. Investigador independiente. Cronista oficial de los municipios conquenses de Caracenilla, La Peraleja, Piqueras del Castillo, Saceda del Río, Verdelpino de Huete y Villarejo de la Peñuela. Publicaciones: 20 libros entre 2007-2023, así como centenares de artículos en revistas de divulgación local y blog personal. Temáticas: geografía física, geografía histórica, geografía social, genealogía, mozarabismo y carlismo. Ganador del I Concurso de Investigación Ciutat de Vinaròs (2006), así como del V Concurso de Investigación Histórica J. M. Borrás Jarque (2013).